トーエーランドナーで行く ご近所餃子無人販売店
ここのところ 餃子に嵌まっています
コロナ第六波まっ盛り、極力外出と外食を控えております。
コロナ第六波のオミクロン株は、今迄のウイルスよりも感染力が
強く人混みや、室内でのマスクを取っての食事や会話でも感染を
して可能性が高くなっています。なので、必要な時以外は極力、
外でふらふらしないように、家の中でふらふらとしております。
とはいえ、食材を求めての外出は仕方ありません。
と、いう訳で、だったらいつも買う食材ではないものをこの機会
に買ってみようと思い立ちました。
以前から、自転車でふらふらと出掛けていて、気にはなっていた
のが、餃子の無人販売店。
我が家の近くにはふたつの無人販売店があります。

ひとつは、末吉橋近くに在るこちら。
埼玉県は北本で有名な餃子だそうです。

そして、もうひとつは、里山保全ボランティアで行く東寺尾から
JR大口駅に向かう道筋に在るこちら。
群馬県は水上で有名な餃子だそうです。


どちらも、店内に入ると大きな冷凍庫があって、セルフで商品を
取り出し、壁に空いた穴にお金を入れるという超シンプルな店舗
です。丁度畑の端に在る無人販売の小屋を街中に持っていて立派
な建物に入れてしまったような物。
違いは、冷凍庫。
末吉橋近くの北本の餃子無人販売店のは横型。
JR大口駅に向かう道筋に在る水上の餃子無人販売店のは縦型。
最近、畑の無人版売でお金を払わずに勝手に持っていく人がいる
ので、こちらも大丈夫かと思いますが、しっかり、防犯カメラを
設置しているそうです。
でも、大丈夫なんでしょうかね。
で、食べ比べ。
まずは、北本餃子。
北本の餃子は昔懐かしい味。閉店してしまった、我が家から一番
近くにあった餃子のお店、「キッチン来来」の味に似ています。
普段食べている餃子の野菜の具は白菜が多いのですが、此処のは、
キャベツ。独特の甘みとコクはこのキャベツのなせる技でありま
しょうか?
此処の味噌タレがなかなかの味。今迄、味噌タレで餃子を食べた
事はありませんでしたが、癖になる味です。
また、此処のは水餃子専用の餃子も別途あります。
次は、水上餃子。
ニンニクとニラがガツンとくる餃子。こちらはご飯のお供という
よりもビールが似合う餃子です。そして、その個性から時々無性
に食べたくなるような味の餃子です。
そして、北本餃子も水上餃子も金額は同じ1.000円。
北本餃子は30個でタレ付き。水上餃子は36個でタレは別売り。
亀は、タレの味は北本餃子の方が好きですが、こちらは別売りは
ないので、タレだけを買う事が出来ません。
と、いう事で、コロナ第六波真っ盛り、遠出を控えてご近所うろ
うろポタのお話でありました。
時には、おうち餃子もいいね。
---------------------------------------------------------
Today's topic is " Unmanned Gyoza dumplings store in the
neighborhood "
I'm addicted to Gyoza dumplings these days.
The spread of COVOD-19 has not abated. So I've been trying
to avoid going out and eating out as much as possible.
However, I still have to go out to buy food. So I decided
to take this opportunity to buy some food that I don't
usually buy.
When I was cycling around my house, I happened to find an
unmanned Gyoza dumplings store. There are two unmanned
stores near my house. One is a gyoza dumpling store near
Sueyoshi Bridge, which is said to be famous in Kitamoto's,
Saitama Prefecture. The other one is near JR Oguchi Station,
and is said to be the famous in Minakami's, Gunma Prefecture.
Both of them have a big freezers when you enter the store.
Those who buy gyoza dumplings take out the store by themse-
lves and put money into the hole in the wall. It's just
like a hut of an unmanned stand at the edge of a field that
has been moved to the city and put into a building. The
difference between the two stores are the shape of the
freezer.
The one in Kitamoto's near Sueyoshi Bridge is a horizontal
type, and the one in Minakami's near JR Oguchi Station is
a vertical type.
Recently, some people have been taking vegetables without
paying at unmanned vending stands in the fields, so this
store has installed security cameras to prevent such incide
-nts.
I wonder if they are safe though?
So, let's compare.
First, the Kitamoto grilled gyoza dumplings.
Kitamoto's have an old-fashioned taste. It's similar to
the taste of " Kitchen Rai Rai ", a restaurant near our
house that has already closed. the main vegetable ingred-
ients in the grilled gyoza dumplings that I usually eat are
Chinese cabbage, but the vegetable ingredient here is
cabbage.The unique sweetness and rich taste comes from this
cabbage. And the miso sauce here is very delicious. I have
never eaten grilled gyoza dumplings with miso sauce before,
but from now on, I would like to try them with this miso
sauce.They also have special's for boiled gyoza dumplings.
Next was the Minakami grilled gyoza dumplings.
Minakami's have a strong taste of garlic and chives. This
one goes better with beer than with rice.
The taste of this grilled gyoza dumplings makes We want to
eat them at least once a month.
And the price for both Kitamoto's and Minakami's are the
same 1.000 yen. Kitamoto's is 30 pieces and comes with
sauce. Minakami's is 36 pieces without sauce, and the sauce
is sold separately.
I prefer the taste of the sauce of Kitamoto's,
but Kitamoto's does not sell sauce separately.
So, with the spread of the COVOD-19 infection, I've been
refraining from going far and looking for good food in my
neighborhood.Sometimes, it's fun to make and eat grilled
gyoza dumplings at home.
That's all Thank you.





にほんブログ村
コロナ第六波まっ盛り、極力外出と外食を控えております。
コロナ第六波のオミクロン株は、今迄のウイルスよりも感染力が
強く人混みや、室内でのマスクを取っての食事や会話でも感染を
して可能性が高くなっています。なので、必要な時以外は極力、
外でふらふらしないように、家の中でふらふらとしております。
とはいえ、食材を求めての外出は仕方ありません。
と、いう訳で、だったらいつも買う食材ではないものをこの機会
に買ってみようと思い立ちました。
以前から、自転車でふらふらと出掛けていて、気にはなっていた
のが、餃子の無人販売店。
我が家の近くにはふたつの無人販売店があります。

ひとつは、末吉橋近くに在るこちら。
埼玉県は北本で有名な餃子だそうです。

そして、もうひとつは、里山保全ボランティアで行く東寺尾から
JR大口駅に向かう道筋に在るこちら。
群馬県は水上で有名な餃子だそうです。


どちらも、店内に入ると大きな冷凍庫があって、セルフで商品を
取り出し、壁に空いた穴にお金を入れるという超シンプルな店舗
です。丁度畑の端に在る無人販売の小屋を街中に持っていて立派
な建物に入れてしまったような物。
違いは、冷凍庫。
末吉橋近くの北本の餃子無人販売店のは横型。
JR大口駅に向かう道筋に在る水上の餃子無人販売店のは縦型。
最近、畑の無人版売でお金を払わずに勝手に持っていく人がいる
ので、こちらも大丈夫かと思いますが、しっかり、防犯カメラを
設置しているそうです。
でも、大丈夫なんでしょうかね。
で、食べ比べ。
まずは、北本餃子。
北本の餃子は昔懐かしい味。閉店してしまった、我が家から一番
近くにあった餃子のお店、「キッチン来来」の味に似ています。
普段食べている餃子の野菜の具は白菜が多いのですが、此処のは、
キャベツ。独特の甘みとコクはこのキャベツのなせる技でありま
しょうか?
此処の味噌タレがなかなかの味。今迄、味噌タレで餃子を食べた
事はありませんでしたが、癖になる味です。
また、此処のは水餃子専用の餃子も別途あります。
次は、水上餃子。
ニンニクとニラがガツンとくる餃子。こちらはご飯のお供という
よりもビールが似合う餃子です。そして、その個性から時々無性
に食べたくなるような味の餃子です。
そして、北本餃子も水上餃子も金額は同じ1.000円。
北本餃子は30個でタレ付き。水上餃子は36個でタレは別売り。
亀は、タレの味は北本餃子の方が好きですが、こちらは別売りは
ないので、タレだけを買う事が出来ません。
と、いう事で、コロナ第六波真っ盛り、遠出を控えてご近所うろ
うろポタのお話でありました。
時には、おうち餃子もいいね。
---------------------------------------------------------
Today's topic is " Unmanned Gyoza dumplings store in the
neighborhood "
I'm addicted to Gyoza dumplings these days.
The spread of COVOD-19 has not abated. So I've been trying
to avoid going out and eating out as much as possible.
However, I still have to go out to buy food. So I decided
to take this opportunity to buy some food that I don't
usually buy.
When I was cycling around my house, I happened to find an
unmanned Gyoza dumplings store. There are two unmanned
stores near my house. One is a gyoza dumpling store near
Sueyoshi Bridge, which is said to be famous in Kitamoto's,
Saitama Prefecture. The other one is near JR Oguchi Station,
and is said to be the famous in Minakami's, Gunma Prefecture.
Both of them have a big freezers when you enter the store.
Those who buy gyoza dumplings take out the store by themse-
lves and put money into the hole in the wall. It's just
like a hut of an unmanned stand at the edge of a field that
has been moved to the city and put into a building. The
difference between the two stores are the shape of the
freezer.
The one in Kitamoto's near Sueyoshi Bridge is a horizontal
type, and the one in Minakami's near JR Oguchi Station is
a vertical type.
Recently, some people have been taking vegetables without
paying at unmanned vending stands in the fields, so this
store has installed security cameras to prevent such incide
-nts.
I wonder if they are safe though?
So, let's compare.
First, the Kitamoto grilled gyoza dumplings.
Kitamoto's have an old-fashioned taste. It's similar to
the taste of " Kitchen Rai Rai ", a restaurant near our
house that has already closed. the main vegetable ingred-
ients in the grilled gyoza dumplings that I usually eat are
Chinese cabbage, but the vegetable ingredient here is
cabbage.The unique sweetness and rich taste comes from this
cabbage. And the miso sauce here is very delicious. I have
never eaten grilled gyoza dumplings with miso sauce before,
but from now on, I would like to try them with this miso
sauce.They also have special's for boiled gyoza dumplings.
Next was the Minakami grilled gyoza dumplings.
Minakami's have a strong taste of garlic and chives. This
one goes better with beer than with rice.
The taste of this grilled gyoza dumplings makes We want to
eat them at least once a month.
And the price for both Kitamoto's and Minakami's are the
same 1.000 yen. Kitamoto's is 30 pieces and comes with
sauce. Minakami's is 36 pieces without sauce, and the sauce
is sold separately.
I prefer the taste of the sauce of Kitamoto's,
but Kitamoto's does not sell sauce separately.
So, with the spread of the COVOD-19 infection, I've been
refraining from going far and looking for good food in my
neighborhood.Sometimes, it's fun to make and eat grilled
gyoza dumplings at home.
That's all Thank you.





にほんブログ村
スポンサーサイト